Blog Farah Shahidah: November 2013

02 November 2013

Tukar kelas B

Assalamualaikum

sangat rindu menaip dekat belog ni . target if dah masuk sem still nak try curik-curik masa update belog tapi hampeh belaka . sempat jengah tapi just blogwalking kadang-kadang . dah masuk pertengahan semester dah pun.. pheww.. Alhamdulillah ..nak kata busy bebenau tak ada la sepanjang masa busy. lol

okay apa nak cerita ya.. apa nak cerita ya..hmm gigit jari sekejap .hewhew..tak ada apa yang menarik sangat kot sepanjang this last semester. not for me but for them.haha.. becoz ada lagi satu sem untuk praktikal. yeay !

this sem, I masuk kelas baru. ha  dah kenapa? tak ada apa. tak pelik pun hewhew. hajat dihati tak mahu pun berpindah randah tukar kelas lain since dah sama-sama kelas dengan budak A almost 3 years lama gitueww.. walaupun nampak lama tapi keserasian tu belom 'in' overall tapi i love them all tahu? 3 tahun lebih tuuuu...sampai orang kata dah masak dengan perangai dak tu.. dah kenal dah baju dia pakai hari-hari pergi kelas, dah tau dah perfume dia bau apa,  dah tau dah dia kalau buat keje macamana . senang cerita 3 tahun lebih sudah cukup untuk buat kau rindu bila lepas ni tak jumpa dah. sobs

tapi it's normal bila mana plan yang kau buat hari ini, esok lusa kau berubah hati . and tak stick pun dengan apa yang pilihan yang kau buat. ya macam I yang pernah diajak oleh one of my bestfriend tukar kelas untuk sem 8 ni. punya lah tak mau. tapi tiba at that time, I punya pilihan sama ada mahu stick to pindah kelas or tak, tapi I tukar kelas jugak dengan alasan jadual clash. ya memang ada certain subjek clash and I malas fikir panjang nak urus itu ini, and plus dah terbiasa masuk macam-macam kelas sebelum ni, I tak kesah pun as long I rasa benda tu tak putuskan relation dengan kawan-kawan yang tersayang.ceh! haha

I mengaku I memang seorang yang pelik. pelik hape? pelik kerana selalu buat keputusan or benda yang pelik-pelik. haha. bunyi macam adventure sangat. I seorang yang tak mudah terpengaruh dengan ajakan orang actually. so normally satu keputusan yang I buat , I ikut kata hati I, walaupun dah dengar macam-macam punya nasihat bla bla semua.. I'll take it semua tu as view untuk buat decision tapi at last I akan ikut sedap hati bukan sebab si polan ni cakap bla bla, then I terus ikot dia ..bukan I. so masuk kelas lain ni decision yang I buat sendiri.

memang antara kawan-kawan I pertikaikan kenapa tukar kelas apa semua sampai penat explain pun ada rasa macam nak copy paste je. haha. okay je if I stick dengan kelas I, tapi I rasa I lagi berani keluar dari kepompong bila masuk other classes. haha. so untuk memudahkan I, and memudahkan orang lain pun tak pening, I decide masuk kelas B.

and thanx Allah everything runs smoothly, and satu I happy, bila jumpa budak kelas A, we all macam dah bertahun tak jumpa. mesti like excited panggil-panggil semua, kerumun I like retiss pulak . haha. soo sweet!hee. ada lagi yang tukar kelas not me only.hewhew

I tak jamin la pindah kelas, everything okay, wah konfem I score high final nanti ke apa, tak kesah lar mana kau duduk sekalipun kalau tak ada usaha tak ada lah hasilnya, tak salah kan environment masa I kelas A dulu. semua depend kat kita sendiri. and I percaya yang kelebihan I bukan bergantung atas paper quiz, test, or final semata. apa yang penting pengalaman how you interact with people, surrounding.. pengalaman facing with troubles, failure apa semua. hewhew

doakan perjalanan this last semester I pegang buku, buat nota, study apa semua ni berjalan dengan lancarnya dan always dipermudahkan. huu AMIN
Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign