Blog Farah Shahidah: January 2011

29 January 2011

aku terpegon tengok ini....

hype...
first of all...
HAPPY OLIDEI to all my dearest followers..stalker..yeah..!!
seminggu cuti tak de planning mau bikin ape...
bajet dudok umah aje laa...
menelaah lagi baek kan...kui3 *poyo jugak


okay2...hari khames aku dah sampai umah...
begitu pantas lagi kan..
macam aku lak yang nak celebrate Chinese New Year..heheh
sbenarnya kelas wa jumaat tuh cancel....hohoho


dalam pada takde keje laen balik2 ni..
aku rajen la jugak kekadang google cari mende2 pelik...hehe
kalau ada masa larr kan...
sebab kadang2 besh jugak dapat tau mende pelik2 plus menarik tertarik da bomm ni..kui3



the latest 7 keajaiban di dunia ...



haa..yang ni la aku maksudkan...sekrang ni diorang ada update baru untuk list terbaru 7 keajaiban kat dunia..
memang terbaek laa...

Victoria Falls (Africa)




Harbor at Rio de Janeiro (South America)



Great Barrier Reef (Australia)



Mount Everest (Asia)



Aurora Borealis (Arctic Circle)



Grand Canyon (North America)



Paricutin Volcano (North America)



cantik kan??and menabjubkan..tol tak??huhu
wa nak layan pic2 dia...okayy....enjoy this pic
p/s: all pic courtesy from google ya bebeh..:))





25 January 2011

korang ingat lagi tak??

hypeeee...
ingat ape???
tak de pape...hohoho...
actually balik dari kelas diamek oleh Mama Bella...kui3...
sampai2 umah....today si Mama Ain punya turn masak la today...wah3...
before ni...aku ngan Bella aje yang masak..
tapi okay la..koman2 pon Ain ada masak nasi okay...kira pas jugak tuh...
Today Ain masak spesel....
kitorang soh dia masak Gulai Cili Padi...
pelaaaweyyhh..menyengat..!
sampai si Bella terciot2 makan menahan kepodasan..:P



opss..wa dah terpesong sikit..maap...
wa bukan nak crita pasal gulai la...makan laa...
pe kejadah sume tu kan....keh3....
tadi after makan...seperti biasa kitorang ngadap tenet...
cam biasa wa online wa nyanyi sorang2...
tiba2 terpacol lak lagu2 zaman Boboy...Newboyz..bla..bla...bla..
eh2 dah bertaon aku tak ingat pape pon pasal lagu2 tu..keh3...



ni dia kumpulan Boboy tu..keh3



muka suma jambu2...:P



dulu kan...wa nak story sket...kui3...
aku minat gila sama kump. Boboy....kah3....
tah hape aku minat tah...ye laa sume kawan2 aku masa tu dok minat NewBoyz je kan...
sekali kump Boboy kuar...teros aku minat and fanatik gila..kah3...
kau orang sure cakap..tah hape2 je la yang aku minat...
ye ar diorang tu dah la kuwos2..
tapi wa dah minat nak buat camna kan..hahah....


aku suka suara si Naqiu Boboy tu...ye laa time tuh memang le suara dia sengau2 sket...
hingusan lagi time tuh kan....
tapi tem2 tuh...muka jambu2 tu la orang kata ensem...keh3....
siyesly wa khatam sume lagu2 Boboy...
tanya je la lagu apa...aku tau...just sekarang ni dah tak bape ingat dah...heheh
lame nau tak dengar....




so wa pon google la kan...saje cari2 pasal diorang..heheh...
...zaman2 kita skolah rendah dolu2....
time tu kan hangat giler ngan artis remaja yang tengah nak naek....
cam Newboyz...Boboy...Q-Face...Spin...Elyana..and so on..
paling tak boley blah Newboyz ar....
paling ramai gila peminat....
of coz la budak2 pompuan kan.....
mane tak nya muka jambu semacam...miut2 lak uh...
sampai diorang buat show ada lak maen pengsan2...




ayark..ni si Naqiu tu..apa dah jadi sekarang??
dah tak nomel dah....emm

aku cari la jugak kat tenet mana dia dah menghilangkan...
sekarang dah senyap....standard ar tuh....
pastu aku download ar balik suma lagu2 dia...heheh...
besh3....
ingat lagi dulu Boboy ada berlakon satu cerita ni...
Boboy the movie....kalau tak silap...kalau silap betolkan..kui3...
aku excited gila nak tengok...
dah dapat tengok lak tuh...berkali2 aku ulang..mak aihh..
memang tak jemu le katakan....


ye ar time tuh zaman2 umo budak2 sekolah baru nak naik...
so layan ar jiwang2 sket...toink3...
second wa ingat lagi......movie lakonan Naqiu....
dalam Semarak Naga....pun aku suka jugak.....
hahah...sume aku suka lah pasal dia...wink~~*masa tu je okayh!
bajet nak pakwe kuwos2 la kan....kah3....



movie Semarak Naga...lakonan Naqiu tu..masa tu wa jeles sama Linda Hashim..wink3





antara babak dalam Semarak Naga





aik..album solo ke??




brader2 dah sekarang...$%^#







aku minat lagu dia tajok Demi Masa....Episod Cinta....
Sekuntum Mawar Merah...Janji Seorang Kekasih....bla..blaa..bla..
suka tang dia tarik suara..hahah...sedap jugak what??
tu la kan...apesal lak dia tak kuar balik..nyanyi cam dolu2...heheh...
tak kesah la..gerak solo pon apa ada hal.....tapi secara siyes la kan
si Tomok pon dah come back apa...
siap menang satu jote lak uh...



da latest aku ada tengok pic Naqiu time sekarang...
of coz dah tak sejambu and miut2 cam dolu2...kui3...
dah matang le kan...heheh.......
plus nama Naqiu cam sedap je kan??haha....
and setelah aku teliti balik Naqiu ni ada iras2 muka kawan aku masa kat KPTM dulu...heheh
nama kawan aku Man...
name panjang hape tah...panjang sangat....tapi femes ngan nama Man JB...



ini dia budak Man...maap pic tak jelas..dia ni memang tak suka amek gambo...
tapi muka dia memang iras2 cam Naqiu...kah3..aku baru perasan..:P
sowie Man...!



sikalang Boboy dah tak femes...da berpecah kowt...
kalau ada pon Naqiu...tapi nak keluar media memang makan taon ler kan..
takpe2..sob3...sekarang wa dah tak de la fanatik kat dia cam dulu...kui3..
dulu tu zaman kehingosan...haha
wa dah tak maen jiwang2..rock cintan suma ni...
even adek bradek wa minat gila layan kapak...
wa layan lagu era baru je...
kalau layan karok pon wa bukan reti sangat lagu lama..
tak tahu nape....:P
tapi setakat lagu diorang ni boley blah lagi kot..kui3


okayh..ape pon..kau memang da bomm la Boboy...
wa suka lagu kau...terbaek2 dari ladang...!


24 January 2011

missing someone......

tiba-tiba....
ada rasa something laa....
dah lame tak rasa macam ni....
bukan ke aku dah lame dah tak rasa mende ni....
apa ke hal lak kan memalam buta ni...
sebok lak nak rasa...


ye la kot....
aku ada rasa windu2 sikit...toink3...
hahah...ego la konon kan aku ni....
standard la tuh....
mish kat someone yang penah datang dalam idop kau...
penah hepi kan kau...
even sume tu dah tinggal kenangan...
walaweyhh...
tiba2 aku cam geli lak ngan statement aku...kah3...
sejak bila lak aku pandai berjiwang ni...
@_@



mana ada jiwang2...heheh...
sket pon takde...aku just tell apa yang aku ngah rasa...
ni gara-gara aku tertengok video nasyid dia time sekolah dulu...
cett..ayarkk....



kecik-kecik mak anta pegi sekolah...
hang maen cinta...
dengan nun budak sekolah sana...kui3...
tu crita lama...wa malas nak story tapi terstory jugak...ngee~~
dulu2 bajet wa nak bf yang soleh...sekolah agama...
pandai bernasyid...specky...kuwos2...
teror sport...bla..bla...bla...


penghujung form3 terkenal laa dengan dia...
cara lapok..tersalah anto msg konon...kui3...
aku kenal kawan dia...bukan dia...
last2 wa sangkot ngan dia...adehhh..
tapi siyes wa suka dia nyanyi...toink3..
sebab wa pon suka nyanyi...
bosan ar brader tak pandai nyanyi...
t wa cam syok sendiri...*eh2 boley pulak...hehe


sungguh tak ku sangka....
pisang emas menjadi nangka....
pejam celik pejam celik till form5 kekal beb....
zaman itu kalau kau maen cintan agak annoying jugak lak...
aku pon tak paham...:P
tapi tipu la takde men putus2 tali...
of coz ada,,,keh3....

bukan setakat form5 aje...
we ada lost contact lama jugak........
sampai la pertengahan diploma........
we continued lagi..heheh...hape2 je an...
betapa lama nya kitorang...emm...


but makin lama tak bermaksod we can stay till the end...
lastly...we decided to broke up jugak...
aku sedar yang aku sangat susah nak bagi komitmen....
and aku tak salah kan die 100%
but aku tak benci dia....
becoz dia jaga aku dengan baik............
banyak tolong aku.......
but he's not for me........


and i should be thanked for everything he done to me...
now masing2 buat hal masing2 but we still keep in touch...
tapi jarang2 la kan.....:P
kalau dia read this...sure dia terharu.........
yang aku sangat hargai dia....
and sangat terima kekurangan and semua kelebihan dia....
kalau le aku tak tengok video tadi...
sure aku tak rasa camni..heheh....



anyway...aku tak berminat nak tulis bout love..someone special..bla..bla..
kat dalam ni....
tpi why not aku share sometink..lalala~~
okay2..dah bubye kat perasaan tuh...
wa tak nak ingat dah...keh3....


He's my past...if God will...
but if he's my soulmate...i still accept it.............
daaa...~~

ragam budak struggle study...

hype....
currently...wa tengah berjaga tengah malam....
disebabkan wa sudah tdo dulu...sekarang wa amek part time jadi burong antu pulak...
tomorrow ada kuiz audit...wa bosan lar pulak mengadap note..
hahah..tak senonoh ini budak....pas tu apa lagi...
berfacebooking la keje wa...plus si housemate wa yang 2 orang ni pon asek dok tag2 post kat fb...
so kitorang berbalas2 komen la kan...hahah...
dok serumah tapi siap balas2 komen..hahah..tak de keje laen ler ni...ngee~~







sebenarnya wa nak crita...
wa sampai sekarang tak tau laa macam nak 'study smart'
ye la..bajet je wish orang..stdy smart ye...stdy hard ye...
tapi wa rasa wa tak jumpa lagu camna gupe stdy smart yang wa maksodkan...
i mean kat diri wa je laa....









sudah bertaon2 wa belajar..baru sekarang nak terpikir ke??haha
nope ya...wa dah lame dah sedar..tapi wa je yg tak sedar diri kot...haha..
ngabeh boreh je wa ni...
bukan apa...dulu2 zaman wa sekolah dahulu kala...
wa penah rasa camna bila kita ada kat atas...
nak kata rasa kat bawah belom lagi kot masa tuh..
normal situation penah laa kot...
bukan la maksod wa..wa pndai ke hape...
maksod wa..wa selalu laa jugak rasa kegemilangan sket time dolu2...
tersangat bahagia masa tu..emm :)



tapi betol lar kata orang...
hidup ni memang ibarat roda...
tak selama2 nya kita kat atas....
once kita akan rasa jugak kat bawah...
so tu laa yang wa rasa dah nak jadi kat wa sekarang...
zaman ipt bukan lagi macam time2 wa sekolah dulu....
lagi mencabar....nak2 wa sekarang sudah degree...
tu laa..orang masok degree..wa pon nak jugak menyelit masok degree..ke3..
peduli apa wa kan....



wa tak tau la nak cakap camne...
wa penah dengar ini statement...
'makin tua makin bodo'....kah3..
kalau dengar sure cam ayat nak lawak2 je kan...
tapi ade betol jugak kadang2...:P
tah la...wa rasa makin wa belajar...makin wa lambat pickup...
ape kejadah nya wa pon tak tau...
wa macam kurang fokus je dalam kelas...sometime laa..~~
petanda apa la plak ni kan....



wa dah tak sama cam wa time skolah dulu....
dulu wa seorang yang berani..
asek muka wa je jadi volunteer...
tah2 sampai org nyampah kat wa asek muka wa je...kui3
bila belajar otak takde la melayang2 cam layang2...
nak kata 'ala boley laa kau sekolah perempuan aje'..
ape ada hal...
eh tak jugak....kat lua pon wa macam tu jugak....
emm wa dah mula tak paham dah...
wa rasa nak balik time muda2 dulu..sob3...
wa nyampah ar jadi sekarang...



macamane pon wa tak boley je dok goyang kaki...
wa tak boley laa bio je wa kat takok camni je kan...
ye wa tau....
tapi wa sebenarnya dah meluat crita pasal azam2 ni...
wa malas ar nak jadi pam pomm lebey...
cakap tak supa bikin....
wa serik ar...last2 wa yang frust nonggeng...
tapi ada ke orang idop takde azam kan???
cuma wa harap...beri le masa kat wa untok betolkan keadaan..
sekarang wa tau betapa sedey and betapa keciwanya bila kita berada kat bawah...
sakitnyaaa...and tak masyukk sunggoh....
terasa loser gila vavi...
dulu wa mampu tengok and pujuk kawan2 yang down sket...
skrang wa sendri dah rasa....



wa kalau boley nak crita best2 je kat mak wa...
wa tak suka nak crita mende2 yang tak besh,jengkel2.. yang berlaku kat idop wa..
contoh probs ngan kawan ke...probs environment ke...
probs belajar lagi la pulak kan...
wa tak suka mak wa risau dok pk pasal wa....
wa tak mau dia keciwa dengan wa....
dia tak penah hampakan pe yang wa nak....
tapi wa??haremmm...



tadi wa ada PPKP kat Uitm...
fasilitator tadi ada cakap....once mak kita tau yang kita kecundang dlm stdy...
pastu mak kita tersedey or menangis dalam hati ke kan.....
pintu neraka dah terbukak dah untuk kite...
see??sadis an?
so wa tak mau la mak wa tau...
bio la mende2 camni wa yang handle...
wa tak mau dia tau wa ada masalah stdy...




ye wa akui...wa suka tengok cara orang struggle study...
peh memang meletop diorang ni....
tapi sometime tak sume cara diorang kite leh ikot...
sometime kena ar jadi diri sendri...
belajar ikot cara keselesaan kita jugak kan??
wa tak tau laa wa punya stdy ni kategori mana..hahah...
wa ni bukan le pemalas ya amat....
just wa tak tau cmne nak stdy smart....hahah...
tapi sekali wa punya rajin gila sudah smpai...
memang wa siyes laa....


wa belajar ikot mood....
kalau dah rajin gila...wa rajin ar...
kalau wa malas wa takkan sentoh buku...
ehh wa ni bukan senang nak dapat mood struggle....
stdy biasa2 tu standard la....
i mean nak pulun abes-abesan ni amek masa lame la jugak....
tapi yang tak boley blah...
kalau wa rasa wa dah stdy rajen,..pastuh wa masok dewan exam..
wa jawab kat kertas soalan cam hawo je...
memang macam hape je kan....


wa ni bukan la yang sekali ajo je teros paham...
dengar lect bebel je dah paham dah...
wa tak genius..em :(
nak buat camne..wa tak dilahirkan cam Adi Putra..wink~~
tak pe laa..wa tak kesah...wa belajar selagi idop..heheh...
tapi siyes wa terpegon tengok kawan2 wa yang jnis struggle mak aih...
dari sekolah dulu sampai sekarang....
tapi wa takde la obses kat budak tu sampai rasa nak admire2 kat dia la plak kan..haha
wa cuma stalker senyap2 je...keh3...



model 1 :

ada sorang tu wa terpegon tengok dia struggle....dia ni dah ler pendiam....
ngan membe dia kemaen lagi memekak...
tapi dalam kelas otomatik jadi alim...senyap tak bunyi2....
dia lagi prefer dok tepi tingkap...wat keje je...tak buang masa pot pet ngan orang...
balik kelas before tergolek tdo...dia settlekan omwork..malam stdy pulun2....
bila pekse gempak nak mamp...haih.....



model 2:

dia ni takde la fast leaner sangat...tapi disebabkan dia ada kelebihan kuat tanya...tu yang cam membantu ar dia belajar kan...seolah2 dalam kelas tu...lecturer ngah ajo dia sorang la pulak kan...
dari tadi dia je dok tanya soalan....dia takkan bio kan kua je dari kelas tu ada mende dia tak paham..
dasat sunggoh ini budak....kalau dah nak dekat2 exam...dia lagi prefer tanye direct kat lect compared tanya kawan2...baru la dia puas hati nak lelap mata tdo nak bangun jawab exam sok...



model 3:

yang ini pun wa suka....sometime tuh dia bese2 je laa...
ada masa enjoy jugak...bila belajar...belajar la kan..time dating...dating la kan....
time maen2..maen jugak la kan..keh3
tapi bile bak dekat exam...die pulun habes-habesan till ketetesan terakhir...
boley tahan tak tido sehari suntok....
nak2 lak ada kelebihan cepat pickup....
sebelom jawab exam dia cube master jugak....
bila jawab dia muntahkan semua...
hasilnya...memang berbaloi le kan....


model 4:


aku ler tu...kui3....
*pasan..:P




hahah..crita pasal2 ni memang macam2 ar wa nak crita...
jari2 wa pon naek lengoh sudey..
apa2 pon wa nak jadi diri sendiri....
wa cuba bangun balik dari terkehel kat persimpangan...
haaha..
brader fasi tu pon ada cakap...sekali gagal tak bermaksod gagal selamanya....
pe yang dia cakap tadi sedebek kena kat muka wa...
tak sempat wa nak elak...hahah....


baek laa kawan2...wa dah mencepet berlebih2 pulak...
siyesly wa dah tak reti nak crita direct kat orang sekarang ni....
wa tak tau la orang boley paham ke tak apa yang wa rasa....
tu wa tak rajen dah nak hepi lebey2...
wisau nampak cam tak sedar diri pulak...
plus cam kureng yakin..eh ye ke??ngee~~
so ngan berbelog wa tulis le pe yang wa rasa dlm ati ni....
okay laa...wa nak sambong baca audit....


thanx 4 reading ya... :)))







22 January 2011

anda tanya saya jawab..!! :)

hye..u wanna know more about me??lets check it out..!! :)))

1.
Bekas kekasih saya merupakan masa silam saya..!

2. Saya sedang mendengar lagu 'more than words'..tetiba rindu lak ngan lagu ni..:))

3. Mungkin saya patut betulkan semua kelemahan yang ada pada saya

4. Saya suka karaoke...singing setiap masa..makan aiskrim cornetto...kaler purple..!!

5. Sahabat-sahabat saya baik-baik belaka..saya sayang semua yang bergelar sahabat saya..!

6. Saya tak faham kenapa manusia ada macam2 ragam??

7. Saya kehilangan kucing kesyangan saya..!huh

8. Ramai yang berkata saya kuat sengih..apakah??

9. Cinta itu adalah perkara yang paling indah..nak2 cinta sejati..walaweyyhh...

10. Di suatu tempat, seseorang sedang memerhatikan saya..ada ke??ngee~~

11. Saya akan cuba to lose some weight! and cuba bangun daripada kejatuhan!

12. Perkataan SELAMANYA membawa maksud sampai bila-bila...hingga akhir hayat..!

13. Telefon bimbit saya membosankan..haha!!

14. Bila saya terjaga teros tengok jam...hehe

15. Saya paling meluat dengan orang cakap gebang...kerek..bajet bagos..

16. Pesta/parti adalah sesuai untuk teenagers cam saya..haha

17. Haiwan yang paling comel pernah saya temui of coz kucing saya..!

18. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah em 18th kot...i miss that aged!!!tak suka 20 an...

19. Hari ini saya bersihkan halaman umah sewa saya..!

20. Malam ini saya akan cuba wat revision sket...and tengok movie..hehe

21. Esok pula saya akan pergi pasar beli barang dapur untuk stok seminggu..hehe

22. Saya betul-betul inginkan handphone blackbery..!!tak pon kamera digital sony...!!

23. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini muka saya tiba-tiba kena cakar..apakah?

24. Pusat membeli-belah atau arked permainan adalah tempat remaja sahaja..haha

25. Makanan Barat atau Jepun? saya universal...western boley..melayu boley..apa2 je...tolak batu ngan kayu je..hehe

26. Bilik yang terang atau gelap? terang untuk do something...gelap sangat masyuk untuk tido..hehe

27. Makanan segera adalah makanan sampingan untuk budak ostel..haha

28. Ayat yang terakhir yang anda telah katakan pada seseorang adalah "drama hari sabtu pukol berapa ye..??"



sekian sahaja..:)))
saya nak tag aween

i feel something different...

salam semua...:)))
today aku sempat balik rumah sekejap..hehe..
doesnt mean aku homesick okayyh..!
after 1 kelas on Jumaat abes je tadi...
so my second younger brother ada plan nak ajak hang out jap..
aku follow aje lar..
bukan slalu dia rajin nak hangkot aku ke hulu hilir...
ape mimpi dia tah..haha..wuteva lar kan...:P




at 11..dia pon berdesup naek motor on his way ke umah sewa aku...
tak sampai pon setengah jam...dia dah terpacak dah kat dalam taman aku...
he picked up me at home...
nampaknya aku merempit laa dengan dia..kah3...
jaga2 jugak..kang ada jiran sebelah pk laen lak...
aku ikot jantan mane pulak dah naek motor...
tp no worries..taman tu senyap gulita je...hehehe


ni second in my siblings..i'm da first..!!hooho..
si Pojie ni muka nak rock..tapi takde la rock mane pon...kapak2 je..:P



our 1st destination pergi cari makan jew...hahah
bajet mula2 nak anto berokband aku ni...nak tamatkan riwayatnye...
tapi dah dia kata dah lapar rasa nak guling2..
terpaksa la we stopped at JJ ayer keroh...
ingat mau makan2 kat McD situ...
tapi ape kelass makan ngan adik aku..hahaha...
So,kitorang decided to tapau je la bawak balik umah..ngee~~
Jam tu aku termurah hati mau belanja 1 rumah....
aku tak penah belanja the whole femly aku....
plus..nak dekat2 raya Cina ni....
posperity burger pulak sudah come out...
aku pun belanja lah...
hangkot bawak balik untuk 5 orang...si Faiz tak balik la pulak..
so takde rezeki kau la Faiz...



nie adik aku si Faiz Jambu..Kah3..takde stok pic solo la pulak..ni tahun bila tah aku sebat..haha
ramai orang cakap muka kami sepesen..ade ker??



apa yang membuatkan aku tersangat lar bermurah hati nak belanja...
becoz of something happened kat femly aku lately ni....
maybe ada 1 perubahan berlaku kat femly aku...
cehh..bajet suspen lar pulak kan...
actually takde ape pun...
tapi starting dis year...i'm hepi gila ngan femly aku....
macam la tak penah hepi lak kan,....
tapi yang kali ni laen sket..ngee~~


we all adek bradek sangat laa jarang nak lepak sama2..
kalau dekat je siyesly cam hanjing and kucingg..keh3..
pantang dekat...gadoh2 cam nak terbarai umah aku...
hahahah...standard lar kan adek bradek gadoh...
alah smpai kemana je la kan...


ni yang ke-empat..Farah Shazrina..11 taon..aku yang bagi nama kau tau..
ingat jasa aku..hahah
ngan dia ni la paling aku kuat gadoh..apesal panas semacam tah..haha
takde stok pic latest r kat lappy aku...ni zaman dia slim...sikalang sudah gumok..ngee~~



now...aku sendiri dah rasakan perubahan tu...
last week aku ada balik umah...
and u wanna know..we all adek beradek dok lepak sama...maen game sama..
tengok tv sama...lepak kat lua sama...
sume2 ada termasok lar adek mentot aku Tasya yang kecik tuh...
hahaha..pon sebok nak join jugak...
time tuh terasa jugak...biar betik lak kan....
tak bergadoh pun kitorang....
kamceng semacam jew...kalau tak ni dah jerit2 dah..
smpai mak aku pun dah naek pening layan kerenah anak2 yang mengalahkan 10 anak..haha


ni dia si mentot Tasya..dia ni paling kecayangan aku la kot..hahah
dah dia paling kecik...tu buat aku slalu nak balik umah je :P



plus jugak...since one of my brother sudah masok ostel...
lagi laa meninggalkan kesan kat femly kitorang...
sekali dia balik memang happening la jugak....
kalau aku kat tempat mak aku agaknya..
sure aku rasa sejok je tengok anak2 dah tak gadoh2...hehe



betol jugak kata ada hamba Allah ni....
dalam adek beradik kita tuh....even gadoh macam nak perang dunia ketiga sekali pon...
sampai satu tahap...mesti ada perubahan jugak...
thats why aku rasa cam tak kesah nak melabor duet belanja dorang...
rasa macam wet abes blanje diorang makan lagi berbaloi daripada aku shopping bagai ni...
kah3..poyo jugak aku ni...



so...ada jugak hikmah bile salah sorang tak dok kat umah ni...
hopefully sampai bila2 la kan...
aku pon dah tak larat dah gadoh2 ngan adek aku ni...
hahah...
mane taknya sampai orang belakang umah pun dok pasang telinga..
memang busybody yer...hahah...

okaylahh..thanx 4 reading..:)))






20 January 2011

hari 'purple' sedunia

salam semua..!! :)))
rindu untuk mengupdate...
since dah agak kebusyan akher2 ni..hahah..
busy laa sangat kan...
nothing to story mory...
just saje mau share pix2 yang ade dalam stok..ngeh3...


senin lepas....aku and housemate aku yang dua orang tuh...
sama pakai kaler purple gi kelas...heheh
bajet boria lar pulak kan.....


FYI....secara kebetulan....as u oll knows....
aku kan fanatik wif kaler PURPLE..!!
luv damn much la...!
si housemate aku tu...Ain and Bella pun kaler peberet diorang PURPLE jugak...!
hahah...
jodoh dah pun menyatukan kitorang satu rumah agaknya...ngeh3


Monday & Friday u aku memang kena pakai baju kurung...
standard la kan..cm u kauorang jugak kan..heheheh..
so jom cuci2 mata ..ngee~~




saya tak tahan silau matahari...ehmmm...



seperti biasa...model tetap pintu...Bella...keh3




Ain pun nak jadi model jugak ke...



saya nampak kelam...



otw ke kelas pagi Monday



saya budak library :P



tak abes2 ngan posing kat toilet...



dah lapok la oii..



K.A.M.I...


ni la orang kalau dah obses ngan kaler purple...hahah
dah la sume stok barang nak kaler PURPLE...
dapat pulak housemate ngan sekepale fanatik PUPRLE...keh3...

okayy....thanx 4 readingggg

16 January 2011

facebook saya sudah kena hacked..!

salam dearest followers...


kau orang pernah tak kena ape yang aku kena ni...
FYI...baru2 ini...fb aku kena hacked by someone yang rasanya aku pun tak kenal...
sudah nama hackers...
doesnt mean kau orang kenal....
sumtimes...orang yang tak kenal pon boley access fb orang laen...


so sangat menyaketkan ati jugak laa...
ye laa..as usual..bila bukak fb guna email and password
yang dah berjote2 kali kauorang gune...
tiba2 one day...nak bukak fb...masok email and password...
tak boley plak....!!!
how come...!!!
takkan laa aku lak yang tiba2 lupa ingatan pulak kan..hahah...


dah macam aku pulak yang nak ceroboh fb orang...
apakah???
so setelah beratos2 and berpuloh2 kali aku try access tak dapat jugak...
aku pun terpikir untuk tgok je kat emails...
tapi email pun tak boley...aisehh...
marah dah makin mencuak..!

tak boley jadi ni...
1 malam aku abeskan masa dok betolkan fb aku yang tibe2 lari tempo tuh..
si Ain housemate aku penah kena macam ni....
dia pon suggest aku tukar email...
so untuk tukar email...aku kena dapatkan kod2
daripada kawan2 fb yang aku senang nak contact..


aku pun tekan2 laa nama... Nur Hafizah, Toruq Manto..and Aien Radzali..
pasal diorang ni senang sket aku nak kol...
and tros dapat kod tu untuk masuk kan kat fb aku yang manyak songeh tu..


settle..!!!

tapi.....
kena tunggu lagi 24 hours...mak aihh...
aku nak online...kena tggu lagi lak tuh...
dah ler aku jeles2 tgok housemate aku berfacebooking 24 hours..huh!
tape2 kauorang..!!
and bermungkinan fb aku majok ke?
ye laa lately aku jarang bukak fb dah...ngee~~


24 hours pun dah berakhir..............
and aku rasa dah terlebih daripada masa yang sepatutnya...hehehee..
dengan excitednya...aku terjah fb aku tuh dengan email and password baru...
tapi......hareemmm..!!
tak boleh bukak jugak lahh!!!
until aku decide...pi lantak kau la facebook...
aku da tak heran...huh..!


budak2 ni suggest lagi....
better buat je laa fb baru...
uhh...sygss gilee ciot...ade manyak pic yang di tag...
plus kawan2 fb dah bertambah 1000++
fenat aku nak add sume orang...!
dah ler pic aku burn cmtu ajee..emm..


setelah di pikir2 lagi...smpai nak berjanggot dah...
aku pun buat la fb baru...!!!
yeahh... fb baru okayy..!!
tak pe laa...so fb lame aku tu pun dah burn ta mane tah...
puas cari dah tak jumpa...!!


p/s : fenatnya nak add orang... :(

11 January 2011

da beginning for this year...


salam...:))
hye followers...stalkers...readers and so on....
update kali ni mau story mory lagi...
permulaan tahun 2011 ni...
ada beberapa da besh things sud
ah happened..hehe


awal tahun ni...adik aku sorang ni dapat tawaran masuk asrama...
cm aku dulu2..keh3...
tapi tak boleh kalahkan aku...becoz aku dari form1 dah dok asrama...sob3..
kau baru form4 nak masuk ostel...hoho..
wuteva laa...heheh...
dia dapat tawaran gi Sekolah Teknik M
elaka Tengah...a.k.a MELTEC..



femili aku memang galakkan dia masuk asrama pun...
biar dia rasa camne hidup berdikari..
kau tu lelaki...heheh....


femili aku baru sampai..adik mentot aku pun sebok dok rajin nak bawak barang...
dia memang rajin ponn..hehe



eh faiz look so skema..memang laa..budak baru..keh3




sesi kemas2 loker..keh3..si faiz sudah ready nak cengeng2..hahah



fanatik aril AF..hahah



ini dia adik aku...si Muhd Faiz...
bubbye Faiz...kau jangan noty....belajar rajin2...jangan jadi cam aku....hehe
eh ye laa..sebab aku sangat2 rajin..ngee~~
akak cyunk kau...emm..tetibe tersadis..keh3



now lets move on...one of da besh part..kah3...
ape lagi...cerita pasal bufdayy gurl yang dah olready 21 tu laa...
sape lagi kalau bukan aku...heheh...pomot diri lak..hahah
4th Jan lepas laa bufdayy gwe...ngee~~
but takde laa celebrate kat hotel ka...buat party ka..hehe
i dont care...as long as semua kawan2 yang kenal sama aku...
ingat la yee..hehe...
tu pun dah buat aku happy giler2 sampai tidur pun rase nak sengih2 je..hahah
ape ke halnye lak kan..heheh...



so tak planning pape pun...tapi memang during that time...
aku kemponan nak makan spagetti buatan sendiri...
sudah lama tak mamam...yum3...
then...alang2 sudah kat rumah sewa ni...
plus mood rajin pulak nak maen masak2 ni...
aku pun ajak si Bella pegi beli barang...
malam tu aku pun kerjakan le dapur tu.....heheh...


kuah spagetti yang ngah mendidih..cedap2..


malam tu jugak...si Bella bawak kawan2 satu kereta...
datang rumah...wahh...sangat happy..!!hehe
is like cam celebrate bufdayy saye laa.hahah...




ini dia kawan tercayang.love them all..
tengah beraksi sambil mamam..ngee~


mereka yang datang.....dari kiri korang,...Noor...Intan...Shida....and Ika..:))



saya jugak ada dapat kek ngan candy..hehe..diorang memang sweet cam kek ngan gule2 ni jugak..hahah...maceh ye kawan2...:))

semester ni jugak aku terasa cm makin mencabar pulak...
ape yang mencabar aku pun tak tau..hahah...
kredit hours of coz makin banyak...
but yang seronotnyaa..lecturer sem ni tersangat2 la besh..
pandai melawak and mampu buat aku gelak sampai guling2...hahah... *kemungkinan




cluzmates yang sangat pandai and teror2 belaka...



sori..maen curi gambar belakang2..haha..
saya kan pemalu...ngee~~


aku tak lar letak harapan tinggi menggunung for this semester...
bukan takot or pape...juz tak nak lar looks like cakap tak supa bikin...*iyeke...ngee~~
azam punya lar melangit tapi habuk pun takde nanti...
but ape yang perlu just do da besh as i can..!!
doakan sayee ye kawan2...:))
Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign