Blog Farah Shahidah: June 2010

25 June 2010

akhernyee aku berjaye wat keputusan!!!

huh..ni statement yg dinanti2 kan sume owg kat sekeliling aku...act aku decide 26 neh untuk tentukan same ad aku nk g degree tu or x...but..ats nasehat sume org..membe2 aku..wat aku mkin smgat nk g...dr 60% smp la ke 90%..n lastly..aku brjaye gak wat keputusan..yeahh..hehe..


aku penah ckp yg aku ni memg seorg yg susah nk wat keputusan..even mende yg remeh skali pon..dunno why..sepatotnye..aku kne berni wat kputusn sendri..aku pecaye pade sttement...ikot nawaitu kte...smtimes utk tentukan life kte..kne r pk ati sendri dulu..nk or x..cehhh..

1st thing yg menjd pnghalang bg aku utk move to degree neh..of coz la cuak kan..aku tgok list subjek pon cm berdarah idong kuu dibuatnyee..haha..but cane pon..kalo nk jd seorang akauntan...kne gak blaja mende2 uh..tp dlm beberpe ari neh aku cube gak berani kan diri..trime cbaran..cehh..

2nd thing is..of coz my besh pren..roomate tercinta aku..so sad la ble pk blk...aku msti windu kan blik aku tuh..blik yg plg slese la banding ngan laen..due org sebilik lak tuh..besh sgat..gonna mis my katel..adosh...my loker besar..evrything la..aku punye la susun ayat nk ckap kat rumate aku tuh..ye ar b4 neh aku iye2 kate xnk g..n then g gak..pe cte..haha..tp die cm memahami je...die rumates plg baek yg pnah aku ad..sgt memahami aku...bhong la aku xpenah rase pape ngan die..but xbyak pon..bcoz ktowg slalu story sme2..xpe pas neh aku kan try lepak2 sne gak..die xnk apply..mybe..die nk kos business..IZZAH..windu ko r pas neh!!hope sape yg pat blik tuh msti yg okeh2..

patot la nk dekat2 last day arituh..aku,izzah,ain n mira..ad cm salah2 pham sket..cm tande2 aku nk chow gak akhernye...b4neh xpenah ktowg cmne..haha..wuteva..slh pham sket jew tuh..

utk kwan aku yg ag sorg uh...yg slalu g mane2 ngan aku..haha..same2 rase kehilangan la jugak..die pat gak tp xmo g..aku phm...but ape2 pon..die tetp membe aku gak..bajet cm nk g mane je aku neh..haha..aku juz nk cube naseb je..org kate pluang ni xkan nk lepas cmtuh aje..aku tau dayah leh survive..so die leh go on..aku takot aku xpat apply degree akaun nant...

now..dh bincng ngan diowg sume..aku lege yg amat sgat..yg besh nye skulmate aku ad gak degree akaun kat situ..smgat skul syarodz memg xpenah ilang ar..hoho..insyaallah..aku try wt yg da besh..aku takot nk jnji yg bukan2..kang jd mugkir janji..ye la kte neh merncg bukan men ag..takot pee yg kte rncg tu xjd...so bio la tuhan yg tntukn..kte neh kene usahe je..cewah..xbleh bla..
pape pon thanx pade intan atika..coz gtau yg result penerapan dh kua..kalo x..aku pon xingat ape2..tau2 nk masok sem4 je..haha..then 2 bella azman..coz yakinkan aku..mceh2...n of coz to beloved skulmates...dira, ayu rashid n fiza muhd...yg galak kan aku g..thanx 4 support me...

pasneh insyaallah ler aku try gak update blog neh slalu..nampk nye aku mule minat nules blog..haha..pape pon..UITM BANDARAYA MELAKA..!!! here i come!!!

23 June 2010

coret2 jew..

arineh aku ngah kesorngan kat umah..em sunyi sket..kalo ad sume2 tuh..gado je keje ktowg..haha..actnye aku mcm2 nk cte kat blog neh..tp xtau nk mule yg mane dulu..cehh..cm byak cte lak..aku ni bukan jnis suke cte masalah kat org..even peoples know me as org yg byak ckap..but mslah personal neh aku memg susah n xpenah nk cte kat org..xtau nape..even aku ad beshpren yg baek gle ngan aku mcm mane pon..bukan aku x caye or pape..juz aku reti kot..haha..n aku bukn yg kaki tulis diary or pape..but..ble join blog neh..aku rase besh klo nk share pape...

so every one ad probs memasing..tpu la xde probs..manusie mane tuh..meh kasi tunjok kt aku..tp kte sndri yg kne pndai handle kan..huhu..ad gak membe aku ckp..aku ni cm xde maslh jew..rilex jew..huhu..brtuah la kalo org ckp cmtuh..even sbesar mane pon masalh tu aku bukan jnis yg lepas kan kat org..ye la certain org kalo de probs..nk mrah la..wat muke la..nanges la..but aku ni stil leh senyum lg kat org..aku xpenah wat muke kat org..thts why org kate aku ni cm xde maslah..

since d lame aku idop neh..byak bende aku dh blaja..soo00oo many things..btol la org ckp..pengalaman tuh mndewasekan kte..dr skul..sepnjg bertaon2 blaja kat skul ...macm2 kwan kte dh jump..then aku brpluang amek kursus it jap kt ilp selandar...then kptm kl....then moves to uitm mlake..huhu..mcm2 ragam manusie ad..dr situ aku byak blaja cane nk pastikan org xpijak pale kte..jd lbih matang...n macm2 ag la..

aku suke menilai org..dr situ kte leh tgok org neh ad mcm2 jnis..yg mane org yg leh dibuat kawan..n xbermkne kte kne ad musoh..bg aku..aku xsuke ad maslah dlm berkwn..x besh sgat..nsgat xbesh dibandingkan ngan gado wif pkwe ke hape..bcoz kawan neh org yg slalu ngan kte..so aku wil ignore je sape2 yg jengkel tuh..haha..pape pon sume tuh tetap kawan aku..

huhu..pape la aku ngepet neh..but ni la mende yg trkuaw dr pale aku yg aku gase nk cte..em byak ag nk cte neh..tp nantila..haha..aku lbeh suke idea yg spontan compare ngan rncg..huhu..

21 June 2010

aku diterima ke penerapan ijazah sarjana muda..sesi julai 2010

cam xcaye..bawu je mlm td..membe aku intan atika..gtau aku yg permohonan ke penerapan sem3 ke degree dh leh semak..aku xrase aku dpat..coz result aku kire2 cukop makan je..aku apply pon saje2..coz aku nekad if aku pat dekan bawu la aku g..if not aku xg kot..

aku xlar berharap sgt nk g degree neh..sbb:
  • aku juz pat kampus uitm mlake gak..tp kampus bandaraya..adussh..sudah le aku ni org mlake..skul kt mlake..diploma pon kat mlake..ingatkn degree ni brangan2 r gak nk pi lua dr mlake..tp aku pat gak mlake..
  • aku juz takot aku xbleh bwak jew..ye ar..blaja kat degree neh xsame cam blaja kat diploma..kne siyes...xbleh men2 dah..
  • aku rase agk kelam kabot ar nk settlekan mcm2..ptptn kne mohon blk lak tuh..medical checkup kne wat ag..ngan hostel xde...kne cr umah sewa lg..so many thngs la kne pk..
  • n then..len r aku dah perform very well sepnjg sem1 smp sem3 neh..masyuk sket nk g..

em tah la..susah tol nk wat keputusan..len org len care die pk..aku ad gak wat survey ngan membe aku..diowg ad yg nk g ad yg xnak..yg xnk tu katenye..xbrani nk tggong risiko..tp ad gak smgt nk g..huhu..tah le...byak advantages kalo g degree neh..bg aku:

  • cepat abes..aku neh dh ar intake disember diploma b4 neh..so aku lmbt masok sket r dr membe aku yg len..so ni pluang aku nk cover blk..
  • kalo aku abeskan dip pon lom tentu aku pat apply degree..bak kate org degree akaun neh kos top..nk apply kne score da besh sem last t..kalo xpat..ad kang pat kos laen slaen dr akaun kang..
  • kalo nk kate susah..mane2 blaja pon mane ad senang..kalo sume nk senang bek xyah blaja kan..huhu..

pape pon sume kene depend ngn kte la..if kte nk smthing tu..kte kne go for it...mybe aku dh penah wt kesilpan b4 neh..so aku nk tebus blk..org kate..pluang dtg sekali je..diowg pon mintak aku wat solat istikharah..supaya berikan aku petunjok..insyaallah..dalam 26/6 t aku akan putuskan same ad aku g or x....

07 June 2010

coconut shake..!!!

one of my membe ajak kua ari ne..then after ktorg g tgok wayang..n jalan2..die ajak aku g mam..cam biase la kan..huhu..suddenly..die mau ajk mum kat coconut shake..aku pon ikot je la kan..aku ingat restaurant or food court..but..when smpai je kat that place...aku trkejot...bcoz...coconut shake tu juz gerai tepi jalan..ala2 stall kecik gitu..aku cam kurg agak slese ngan tmpat tu..but org da ajak n blanje kan..so aku ikot je la..menu utame die of coz ar coconut shake..em sedap...but perot aku memg starving gle tem tu..mkanan die juz..nasi lemak bungkus..karipap..mee..n sume mkanan for breakfast..adoii..aku mkan je la..hehe..utk jge ati membe aku tu..
Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign